Leerlingorkesten: Toekomstmuziek & LOCOS

Riannen_Boone
Rianne Boone

Toekomstmuziek

Toekomstmuziek is de naam van het orkest waarin leerlingen in opleiding zijn voor hun A-examen.

Zoals bij elke muziekvereniging, is ook bij ONA de aanwas en opleiding van jeugdige muzikanten absoluut noodzakelijk. Daarom willen wij veel aandacht besteden aan de muzikale vorming en begeleiding van de jeugd.

Niet alleen jeugdige muzikanten die een muziekinstrument willen spelen zijn welkom. Het komt steeds vaker voor dat ook mensen op latere leeftijd zich aanmelden. Het spreekt voor zich dat ook deze mensen van harte welkom zijn en kunnen rekenen op een gedegen muzikale begeleiding.

Bij het Toekomstmuziek spelen de beginners uit Lage Mierde, Hulsel, Hooge Mierde en Reusel. Daar zetten ze de eerste stappen in de muziekwereld. De leerlingen die erbij komen hebben nog maar een jaar op hun instrument les gehad. Na een jaar of twee, wanneer zij hun muziekdiploma A behalen, volgens de KNFM norm, mogen ze overstappen naar het Jeugdorkest LOCOS.
Toekomstmuziek treedt regelmatig op. o.a. tijdens oriëntatie van muziekcollectief, op de winterfeesten in Reusel en bij de ijsboerderij Fabor.

logo-locos in kleurLOCOS
LOCOS (Leerlingen Orkest Concordia, ONA  en Sirena) is een orkest waarin leerlingen spelen die in bezit zijn van het A-diploma, en in opleiding zijn voor hun B-diploma. Bij dit orkest staat het samenspelen en veel plezier beleven aan het muziek maken centraal. Ook oudere leerlingen en volwassenen kunnen bij LOCOS hun muzikale vaardigheden verder uitbreiden.

Het leerlingorkest is een samenwerkingsverband tussen ONA uit Lage Mierde, Sirena uit Hooge Mierde en Concordia uit Reusel.

LOCOS treedt regelmatig op in de drie dorpskernen en sluit traditioneel het jaar af op minicamping ‘De Veranda’in Lage mierde. Dit wordt door de campinggasten erg gewaardeerd.