Van primo Passo naar Prima Vera

Op 17 oktober 2021 begon een groot avontuur voor een enthousiaste groep nieuwe muzikanten. Ze gingen de uitdaging aan om zonder ervaring een blaas- of slagwerkinstrument te leren spelen. Drie muziekverenigingen maakten deze kans mogelijk: Omnia Lage Mierde, Caecilia Vessem en De Vriendschap Middelbeers. Naar het voorbeeld van het Friese succesvolle concept Nij Talint Orkest ontstond Primo Passo, een orkest met 33 muzikanten.

Onder de inspirerende leiding van Vera Hofman is het gelukt om van ‘geluid krijgen uit het instrument’ te komen tot meerstemmig muziek spelen. Een geweldige prestatie!

19 Maart 2022 gaven de muzikanten van Primo Passo hun allereerste concert. Een muziekfeest waar iedereen zelf heeft kunnen meebeleven dat iedereen het talent heeft om muziek te maken.

Na de eerste 10 lessen was het enthousiasme van de groep zo groot dat het orkest na het concert niet is gestopt. 25 Muzikanten hebben in het samen muzike maken een nieuwe hobby ontdekt. Samen vormen zij, nog steeds onder de vlag van de 3 organiserende verenigingen, een nieuw orkest Prima Vera dat 1x in de twee weken repeteert op zondagochtend van 10.00-12.00

Januari 2022 repetitie in De Klep in Middelbeers. Iedereen heeft het talent om muziek te maken!

 

 

Scroll naar boven