Primo Passo

Op 17 oktober vorig jaar begon een groot avontuur voor een enthousiaste groep nieuwe muzikanten. Ze gingen de uitdaging aan om zonder ervaring een blaas- of slagwerkinstrument te leren spelen. Drie muziekverenigingen maakten deze kans mogelijk: Omnia Lage Mierde, Caecilia Vessem en De Vriendschap Middelbeers. Naar voorbeeld van het Friese succesvolle concept Nij Talint Orkest ontstond Primo Passo, een orkest met 33 muzikanten.

 

Januari 2022 repetitie in De Klep in Middelbeers

 

Primo Passo repeteerde onder de inspirerende leiding van Vera Hofman. Van ‘geluid krijgen uit het instrument’ tot samen meerstemmige muziek spelen. Een geweldige prestatie! De muzikanten kunnen niet wachten om dat ook aan het publiek te laten horen.

19 Maart geven de muzikanten van Primo Passo hun allereerste concert. Een muziekfeest van waarbij iedereen zelf kan beleven dat iedereen het talent heeft om muziek te maken. Ook de drie samen organiserende  verenigingen zullen dan gezamenlijk acte de présence geven.

 

Het leuke is dat het orkest na het concert niet stopt. 25 Muzikanten zijn zo enthousiast geworden dat ze gewoon niet meer kunnen en willen stoppen. Ze hebben een nieuwe hobby ontdekt. Samen vormen zij een nieuw orkest dat 1x in de twee weken repeteert op zondagochtend van 10.00-12.00

 

Iedereen heeft het talent om muziek te maken!